Österlen
Lämna feedback

Örums Nygård

Hotell

  • Örums Nygård hos Kyparn.se
  • Örums Nygård hos Kyparn.se
  • Örums Nygård hos Kyparn.se

Örums Nygård är en generationsgård med sitt ursprung från början på 1700-talet. 1969 övertog Birgitta och Sven-Åke gården efter Sven-Åkes föräldrar. Birgitta och Sven-Åke utvecklade gården och byggde till ett grisstall i mitten på åttiot...

Örums Nygård är en generationsgård med sitt ursprung från början på 1700-talet. 1969 övertog Birgitta och Sven-Åke gården efter Sven-Åkes föräldrar. Birgitta och Sven-Åke utvecklade gården och byggde till ett grisstall i mitten på åttiotalet men lönsamheten med smågrisproduktion blev dålig och 2002 tog de beslutet att sadla om. Grisarna åkte ut och stallet byggdes om till ett ”Rum och Frukost” som stod klart midsommar 2003.

Ny generation tar vid
Sedan den 1 juni 2011 är det Birgitta och Sven-Åkes dotter Maria med sambo Magnus som driver företaget vidare. Det som en gång byggdes till en ”Rum och Frukost” anläggning har utvecklats successivt till ett trestjärnigt Superior hotell. De har fortsatt utvecklingen med att iordningställa ytterligare en konferenslokal med plats för 12 personer i en rogivande ”hemmamiljö”.